Högskolecentrum Bohuslän
GB-flag

Operativ digital kommunikatör

300 YH-poäng, 1,5 år


Tekniken har under de senaste åren skapat stora möjligheter för företag och organisationer att kommunicera sina budskap. I utbildningen till Operativ digital kommunikatör får du lära dig hur företag och organisationer kan använda sociala medier och internetmarknadsföring i sin kommunikation, hur man stärker varumärken, bygger relationer med kunder och kommunicerar budskap.

Du får en strategisk kompetens för att analysera, definiera, prioritera och utvärdera en digital närvaro som är kopplad till företags och organisationers övergripande affärs- och kommunikationsmål. Du får bland annat också lära dig om medielandskapet, att skapa och genomföra digitala kampanjer samt att bevaka vilka trender som finns inom digital marknadsföring.


Uddevalla, Lidköping eller Borås

Utbildningen ges på Campus Lidköping med sändning till Uddevalla och Borås, där det finns grupper med studerande. Lärare finns i Lidköping och undervisar två till tre dagar i veckan. Ett antal fysiska träffar i Lidköping kan förekomma.


Din framtida yrkesroll
Digital kommunikatör
Digital marknadsförare
Digial marknadsassistent
Kommunikatör inom sociala medier

Följande kurser ingår i utbildningen

  • Affärs- och organisationskunskap 
  • Analys och rapport 
  • Content marketing 
  • Digital produktion 
  • Juridik för kommunikatörer 
  • Kommunikation i digitala medier 
  • LIA 1
  • LIA 2 
  • Projektmetodik i digitala projekt 
  • Trendspaning/Omvärldsbevakning


Lärande i arbete (LIA)
En tredjedel av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Utbildningen ska förena en praktisk inriktning med fördjupade teoretiska kunskaper. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.


Behörighet

FÖRKUNSKAPER Grundläggande behörighet. Godkänt betyg i Svenska B/2, Engelska B/6, Matematik A/1. Godkänt betyg i Medieproduktion 1länk till annan webbplats samt Medier, samhälle och kommunikation 1 länk till annan webbplatseller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

Behörighet för YH-utbildning.

EXAMEN Yrkeshögskoleexamen

STUDIEORT Uddevalla, Borås och Lidköping

STUDIETAKT Helfart 100%

SISTA ANSÖKNINGSDAG: 1 maj

START September 2017

INFORMATION Åsa Törn, 0510-77 09 43, asa.torn@lidkoping.se


STÄNGD FÖR ANSÖKAN


Särskilt Pedagogiskt stöd

Du som går en utbildning på yrkeshögskolan har rätt att få särskilt pedagogiskt stöd om du har behov av det för att nå utbildningens mål. Särskilt pedagogiskt stöd handlar om olika former av insatser för att kompensera svårigheter i studierna. Om du blivit antagen till en utbildning och vet att du kommer att behöva särskilt pedagogiskt stöd, ta kontakt med utbildningsanordnaren i ett tidigt skede för att informera om vilka insatser som kan behövas.

På YH-myndighetens sida kan du läsa mer om vad särskilt pedagogiskt stöd innebär:

HCB
HCB
YH Borås
YH Borås

Prenumerera på HCB's Nyhetsbrev