STUDERA PÅ DISTANS

Du behöver inte lämna Uddevalla för att studera på högskola eller universitet. Idag finns det stora möjligheter att studera på distans och Högskolecentrum Bohuslän är din naturliga studieplats!

Förutom de yrkeshögskole- och högskoleutbildningar som ges på plats på HCB, har alla som är folkbokförda i Uddevalla kommun möjlighet till en studieplats mitt i centrum. På HCB kan du skriva tentamen för en annan skola, boka grupprum eller skriva ut dokument. Här finns dessutom många andra studerande som du kan lära känna under din studietid!

Idag finns tusentals distansutbildningar på svenska högskolor och universitet. Dessutom kan du läsa kurser från några av världens främsta universitet genom så kallade Massive Online Open Courses.

HCB SOM STUDIEPLATS

Högskolecentrum Bohuslän är en bra plats för dig som vill studera själv eller i grupp. Fråga vår personal om du vill ha hjälp med att hitta rätt utbildning för dig eller om du vill ha teknisk support.

Ordinarie öppettider
Mån – tors: kl 07:45 – 18:20
Fre: kl 07.30 – 16:00
Lör – sön: stängt

Du måste vara ute ur lokalerna senast kl 21:00 mån–tors, senast kl 16:00 fredag.

Vid frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss! 0522-69 61 41, hcb[a]uddevalla.se

IT & Nätverk
Du ansluter din dator till vårt trådlösa nätverk. Kontrollera att wifi är påslaget och anslut till nätverket UA Publikt. För att surfa måste du öppna din webbläsare och godkänna reglerna.

Utskrifter
Påfyllnad av utskrifter sker av HCB-personal (50 öre/sida i svartvitt, 2 kr/sida i färg). Du ser hur många utskrifter du har genom att logga in på skrivaren. OBS! För att kunna skriva ut måste det finnas pengar på utskriftskontot.

HCB.se
Information till våra studerande läggs kontinuerligt ut på vår webbplats, och även på Högskolecentrum Bohusläns egen sida på Facebook.

Anslagstavlor
Vi har flera anslagstavlor i huset. Håll dig uppdaterad om innehållet på dem.

Grupprum
Rummen delas av alla som studerar på HCB. Bokade tider har alltid företräde. Du kan själv boka ditt grupprum genom att fylla i bokningslistan vid dörren till respektive grupprum. Du kan boka för två veckor framåt. Grupprummen är alltid låsta på morgonen.

Parkering
Vi rekommenderar att besökare till HCB använder parkeringen vid Agnebergsskolan.

Lunch
På bottenvåningen (Gropen) finns microvågsugnar och kylskåp som du kan använda. Medtag egna bestick och använd plastlocken när du värmer mat.

Viktiga datum

För dig som studerande

Tillgänglighet

Text

Integritetspolicy | Webmaster | Sitemaplänk till annan webbplats | Streamlänk till annan webbplats| Kontakt | Sök Schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Veckans Schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

© 2020. Högskolecentrum Bohuslän. All Rights Reserved.