Den digitala revolutionen

Ta chansen och lyssna till Bo Dahlbom, en av Sveriges främsta experter på framtiden och den digitala utvecklingen. Plats: Högskolecentrum Bohuslän. Datum: 2 februari 2017

Hur påverkas ditt företag och vilka nya möjligheter väntar på oss?

Digitaliseringen förändrar näringsliv och samhälle. Snabb teknisk utveckling, sociala medier, delningsekonomi, internet of things, big data, nya aktörer, nya affärsmodeller. Vi kan se fram emot en värld med självstyrande bilar, robotar i äldrevården, digitala assistenter och allt intelligentare verktyg.

Hur möter vi digitaliseringens utmaningar, hur tar vi tillvara möjligheterna med den nya tekniken? Vilka krav ställer digitaliseringen på chefer och medarbetare på ständig omställning och kompetensutveckling? Vilka nya möjligheter ger den oss? Vilka kompetenser behöver vi utveckla? Och hur ska vi utveckla dem?

Bo Dahlbom är en känd debattör och föreläsare om digitaliseringens betydelse för näringsliv och samhälle. Han är professor vid IT-universitetet i Göteborg, forskningschef vid Sustainable Innovation och mångårig rådgivare till regeringen i IT-politiska frågor.

Han har stor inblick i den digitala utvecklingens möjligheter. Tanken med föreläsningen är att du som företagare ska bli inspirerad av att titta vidare på hur digitaliseringen påverkar just dig och din verksamhet.

Föreläsningen sänds till Högskolecentrum Bohuslän i Uddevallalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från Varberg via telebild.

Program

07.45 Mingel & kaffe

08.15 Försnack: Digitalisering for dummies

08.30 Föreläsning ”Den digitala revolutionen” med Bo Dahlbom (videokonferens, envägskommunikation).

09.30 Vi fångar upp frågor lokalt och mailar dem till Bo Dahlbom.

10.00 Bo Dahlbom resonerar kring de frågor som har kommit in.

10.30 Lokal dialog om vad som är viktigt för mig och mitt företag och hur vi kan ta det vidare.

11.30 Dagen avslutas.


Tipsa en kompis

Text

Integritetspolicy | Webmaster | Sitemaplänk till annan webbplats | Streamlänk till annan webbplats| Kontakt | Sök Schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster | Veckans Schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

© 2020. Högskolecentrum Bohuslän. All Rights Reserved.